ГоловнаПолітика

Суд змусив ЦПК прибрати з сайту недостовірну інформацію про Мартиненка, - адвокат

ЦПК назвав депутата корупціонером без вироку суду в його справі.

Суд змусив ЦПК прибрати з сайту недостовірну інформацію про Мартиненка, - адвокат
Николай Мартыненко
Фото: facenews.ua

11 грудня Печерський райсуд Києва визнав недостовірною інформацію Центру протидії корупції про екс-депутата Миколу Мартиненка та зобов'язав ЦПК прибрати її з сайту.

Про це повідомила прес-служба Миколи Мартиненка з посиланням на адвоката Ганну Палагіцьку.

"Центр Шабуніна зловживає коштами західних платників податків, демонструє політичну заангажованість і обслуговує НАБУ. Представники ЦПК проголосили себе "антикорупціонерами" і вирішили, що закон їм неписаний, а презумпції невинуватості для них не існує. Вони звикли навішувати ярлики і без суду призначати винними", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Адвокат зазначила, що "в створеному ЦПК на гранти" Реєстрі національних громадських діячів "на базі фейкових звинувачень НАБУ розміщено маніпулятивний негатив про Миколу Мартиненка. Без судових рішень сам ЦПК звинуватив, розслідував і вирок виписав - "корупціонер".

"Виправдання ЦПК з цього приводу - це класичний зразок повного нехтування законом. Мовляв, "інформація в досьє підтверджена документами". Цінність цих папірців ми вже бачили - власником офшору на незавіреній ксерокопії можна легко зробити кого завгодно", - сказала адвокат.

"Або аргумент ЦПК - ця інформація "вже публічно відома широкому загалу з численних журналістських розслідувань". За такою логікою хто завгодно може на основі численних публікацій у ЗМІ проголосити представників ЦПК корупціонерами. Нібито вони розікрали гранти і подерибанили їх через рахунки ФОП (до речі, ЦПК намагався спростувати цю інформацію, але суд програв). Нібито намагаються повернути Януковичу 1,5 мільярда конфіскованих у бюджет доларів. І багато ще всякого пишуть про ЦПК і Шабуніна. Але я не дозволю собі на основі цих публікацій говорити про те, що в ЦПК засіли злочинці. Тому що поважаю принцип презумпції невинуватості", - зазначила адвокат.

Вона спрогнозувала: "Ми обов'язково побачимо подвійні стандарти у виконанні "антикорупціонерів". Якщо суд приймає рішення не на їхню користь - він автоматично стає "поганим" і "неправильним".

Прес-служба Мартиненка не виключила, що напередодні НАБУ тиснуло на суд в інтересах ЦПК. "Оголошення рішення суду неодноразово переносилося. А напередодні в Печерський суд таємно приїжджав детектив НАБУ Дерновий, який займався "справою Мартиненка". Не дивно, що ЦПК виступає знаряддям інформаційної війни з боку НАБУ", - вважають у екс-депутата.

"У цій історії є один дуже неприємний аспект. "Реєстр національних громадських діячів" було створено за гроші Єврокомісії. Він був задуманий як повна й об'єктивна база даних про українських політиків, прокурорів, суддів, силовиків і їхніх родичів", - ідеться в повідомленні прес-служби.

"А тепер стає очевидним, що ЦПК зловживає коштами європейських платників податків і використовує цей реєстр як інструмент у політичній боротьбі на користь НАБУ", - зазначають у Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram