ГоловнаПолітика

Яценюк: "Народний фронт" підтримає на виборах виключно члена партії

"Якщо Порошенко вступить в НФ, ми про це подумаємо".

"Партія "Народний фронт" ухвалить рішення про висунення кандидатури на президентських виборах під час з'їзду в січні 2019 року", - повідомив лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк в ефірі львівського телеканалу "Перший західний" 10 грудня.

"Народний фронт" може розглядати підтримку тільки одного кандидата в президенти - лідера політичної партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка", - сказав він.

Однак, підкреслив Яценюк, "Народний фронт", він сам як прем'єр-міністр і його уряд потрапили "під шквал серйозної дискредитації": "Брудна кампанія тривала три роки, на яку, за заявою народного депутата Онищенка, яку він публічно зробив британському виданню Independent, він витратив 30 млн доларів, на дискредитацію персонально Яценюка і "Народного фронту".

"Чи можу я брати участь у президентських виборах? Звичайно. Але треба дивитися реально. Я ніколи не піду на те, щоб бути фактично технічним кандидатом. Я можу або виграти, або не брати участь. На з'їзді партії ми визначимося з нашим майбутнім: як партія братиме участь у президентських виборах, навіть якщо буде інше рішення, ніж висування кандидата в президенти від партії", - підкреслив лідер НФ.

Відповідаючи на запитання ведучого, чи не виключає "Народний фронт" можливості підтримки Порошенка на президентських виборах, Арсеній Яценюк підкреслив: "Народний фронт" не виключає можливість підтримки виключно члена партії "Народний фронт". Якщо Петро Порошенко стане членом політичної партії "Народний фронт", ми подумаємо про це".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram