ГоловнаСвіт

Європарламент затвердив резолюцію, що закликає заборонити тестування косметики на тваринах у всьому світі

Усередині ЄС продаж усіх косметичних засобів, які тестували на тваринах, заборонено ще з 2013 року.

Європарламент затвердив резолюцію, що закликає заборонити тестування косметики на тваринах у всьому світі
Европарламент
Фото: EPA/UPG

Комітет Європарламенту з питань навколишнього середовища затвердив резолюцію, яка закликає Євросоюз почати дипломатичні дії за заборону випробувань косметичних засобів на тваринах у всьому світі до 2023 року.

Про це повідомляють на сайті Європарламенту

Усередині ЄС продаж усіх косметичних засобів, які тестувалися на тваринах, заборонено ще з 2013 року.

Євродепутати відзначають, що це не завадило косметичній галузі ЄС розвиватися і забезпечити близько двох мільйонів робочих місць. Проте близько 80% країн світу все ще допускають тестування на тваринах.

Європейські депутати також зазначають, що недоліки виникли в рамках самої системи ЄС, оскільки деякі косметичні засоби перевіряються на тваринах за межами ЄС, перш ніж повторно пройти перевірку в ЄС з використанням альтернативних методів. Вони також відзначають, що більшість інгредієнтів косметичних продуктів також використовуються в багатьох інших продуктах, таких як фармацевтичні препарати, миючі засоби та продукти харчування, і тому вони можуть бути випробувані на тваринах з іншою правовою базою. Вони закликають ЄС підтримати розробку альтернативних методів тестування.

Резолюцію було схвалено одностайно - 63 голосами. Документ буде поставлений на голосування на березневому пленарному засіданні Європарламенту в Страсбурзі.

Нагадаємо, наприкінці січня повідомляли, що в Німеччині автоконцерни фінансували небезпечні експерименти над людьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram