ГоловнаСвіт

У результаті авіанальотів і обстрілів поблизу Дамаска загинули 98 осіб

Правозахисники вважають, що сирійська армія розчищає собі дорогу для наземного наступу.

У результаті авіанальотів і обстрілів поблизу Дамаска загинули 98 осіб
Последствия авиаударов в Сирии
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 98 осіб було вбито в результаті авіанальотів і обстрілів, здійснених, імовірно, сирійською армією в передмісті Дамаска Східній Гуті, підконтрольній повстанцям.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

"Інтенсивність бомбардування і артударів по Східній Гуті свідчить про те, що атака була підготовлена сирійськими урядовими військами", - заявив голова SOHR Рамі Рамі Абдельрахман. На його думку, сирійська армія таким чином розчищає собі дорогу для наземного наступу.

За даними гуманітарної організації "Білі шоломи", число жертв перевищує 100 осіб. Ще близько 300 людей отримали поранення.

Східна Гута є однією з останніх територій у Сирії, що залишається під контролем повстанців. Місто понад чотири роки перебуває в облозі. У регіоні близько 400 тисяч людей відрізані від гуманітарної допомоги. Активісти вказують, що населення перебуває у вкрай скрутному становищі. Євросоюз 19 лютого вкотре закликав сторони конфлікту до зниження рівня насильства і забезпечення доступу людей до допомоги.

Нагадаємо, напередодні повідомляли про 35 загиблих у результаті авіаударів по зайнятому повстанцями району Сирії.

За оцінками правозахисників, жертвами громадянської війни в Сирії з березня 2011 року стали понад 480 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram