ГоловнаСвіт

Друга Путіна Ротенберга назвали власником супер'яхти Rahil

Представник Ротенберга спростовує цю інформацію.

Друга Путіна Ротенберга назвали власником супер'яхти Rahil
Аркадий Ротенберг
Фото: gazeta.ru

Присвячений супер'яхтам сайт Superyachtfan назвав друга Володимира Путіна, бізнесмена Аркадія Ротенберга власником яхти Rahil завдовжки 65 метрів і вартістю $60 млн.

Superyachtfan посилається на власні джерела.

За відомостями Superyachtfan, Ротенбергу належать ще кілька яхт, усі вони називаються Rahil. Серед них, за даними порталу, є Bloemsma&Van Breemen Rahil, побудована 2005 року як Flying Eagle, і 54-метрова Mariotti Rahil, побудована 2012 року.

65-метрова Rahil, здатна вмістити команду з 16 осіб і 14 пасажирів, була побудована 2011 року для британського мільярдера Грема де Зілля. Він збирався назвати її Amnesia, але за кілька місяців до її спуску на воду передумав і продав її. Новий власник назвав її Nataly, зазначає Superyachtfan. При цьому хто саме викупив яхту, порталу невідомо. Кілька років опісля ця людина перепродала яхту Ротенбергу, який назвав її Rahil.

Представник Ротенберга сказав, що яхта Rahil не належить йому, повідомляє РБК.

Григорій Баєвський, з яким пов'язують цю яхту, є керуючим власністю Ротенберга, а також Володимира Путіна, стверджує Superyachtfan. Баєвський значиться власником цієї яхти в Російському морському реєстрі, писав раніше РБК. Яхта приписана до сочинського порту, нову назву вона отримала 2015 року, повідомляв портал.

Навесні 2016 року Центр дослідження корупції і організованої злочинності OCCRP і Reuters опублікували розслідування про Баєвського, якого назвали партнером Ротенберга. У розслідуванні йшлося, що петербурзький бізнесмен купував квартири в Москві і Московській області для деяких жінок з оточення Володимира Путіна. Представник Ротенбергів заперечував зв'язок Баєвського з будь-якими угодами від їхнього імені. У Кремлі інформацію назвали "вкидом".

Superyachtfan також нагадує, що Ротенберг є власником будівельної компанії "Стройгазмонтаж" і оцінює його статки у $3,2 млрд. За даними рейтингу Forbes "200 найбагатших бізнесменів Росії 2017", вони становлять $2,6 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram