ГоловнаСвіт

Викривач "фабрики тролів" прокоментувала вимогу США про екстрадицію росіян, звинувачених у втручанні у вибори

"Звичайно, їх було не 13 і навіть не 130".

Викривач "фабрики тролів" прокоментувала вимогу США про екстрадицію росіян, звинувачених у втручанні у вибори
Фото: ТЕХНО bigmir)net

Колишня співробітниця російської "фабрики тролів" Людмила Савчук прокоментувала вимогу США про екстрадицію 13 росіян, звинувачених у втручанні у вибори.

Росіянка, яка певний час працювала в "Агентстві інтернет-досліджень", за її словами, з метою викриття, розповіла Німецькій хвилі про росіян, проти яких висунуто звинувачення в США.

За словами Савчук, це звичайні працівники "фабрики", яких було і є дуже багато. "Це ті хлопці, які швидко піднялися кар'єрною драбиною і почали реалізовувати ту програму, яку дали зверху", - сказала вона.

"Ця "фабрика" - не одна. Структура на Савушкіна, зараз вони переїжджають, - найвідоміша. Люди, які працювали в Москві, не настільки розкриті, як тут, в Петербурзі. Можливо, це найбільша "фабрика тролів". Є люди, які працюють по домівках, віддалено. Тому сказати, що на цій фабриці була приблизно тисяча осіб в штаті, цього недостатньо. Але такі цифри називали люди, які там до недавнього часу працювали", - розповіла росіянка виданню.

У Людмили Савчук немає сумнівів у правильності рішення США.

"Інша справа, звичайно, їх було не 13 і навіть не 130. Це величезна робота, яка проводилася і досі проводиться. Як я розумію, проти людей в цьому списку зібрано достатньо доказів для звинувачення", - додала вона.

Раніше спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув звинувачення 13 росіянам, які працювали на "фабриці тролів". У списку вказані такі імена: Михайло Бистров, Михайло Бурчик, Олександра Крилова, Сергій Полозов, Анна Богачова, Марія Бовда, Роберт Бовда, Джейхун Асланов, Вадим Подкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзін, Володимир Вєнков.

Також у списку є "кухар Путіна" Євген Пригожин, якого вважають наближеним до президента Росії.

Крім цього звинувачення у втручанні у вибори президента Сполучених Штатів висунули ще трьом організаціям, пов'язаним з Пригожиним, а саме - "Агентству інтернет-досліджень" або "фабриці тролів", "Конкорд Менеджмент та Консалтинг" і "Concord Catering".

Росіян звинувачують у змові з метою обдурити Сполучені Штати. Крім того, двох росіян зі списку звинувачують у банківському шахрайстві, ще чотирьох - у крадіжці особистих даних інших людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram