ГоловнаСвіт

У Сирії союзні Асаду сили допоможуть курдам у боротьбі проти турецької армії, - Reuters

Курдські сили і сирійський уряд уклали угоду.

У Сирії союзні Асаду сили допоможуть курдам у боротьбі проти турецької армії, - Reuters
Архивное фото

У Сирії союзні президенту Башару Асаду сили увійдуть в регіон Африн, щоб допомогти курдським силам відбити напад турецьких військ.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на сирійські державні ЗМІ.

Раніше Туреччина і союзні їй сирійські повстанські угруповання почали наступ у північно-західному регіоні, щоб витіснити курдських повстанців YPG (Загони народної самооборони), яких Анкара вважає терористами.

"Хоча уряд президента Башара Асада і YPG дотримуються абсолютно різних поглядів щодо майбутнього Сирії, а їхні сили періодично мали сутички, однак вони переважно уникали прямого конфлікту під час війни і побачили точки збігу інтересів у боротьбі з турецькими військовими і їхніми союзниками", - зазначає агентство.

"Народні сили прибудуть в Африн у найближчі кілька годин, щоб підтримати стійкість свого народу в протидії агресії, яку турецькі сили режиму почали в цьому регіоні", - повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA з посиланням на свого кореспондента в Алеппо.

Раніше, 18 лютого, можновладний представник сирійських курдів заявив, що курдські сили і сирійський уряд уклали угоду, згідно з якою сирійська армія протягом двох днів увійде в регіон Африн.

Нагадаємо, з 20 січня Туреччина проводить на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії і разом з бійцями союзної Вільної сирійської армії (FSA) вступили в бойові сутички з курдськими Загонами народної самооборони (YPG). Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану.

Як повідомляли раніше, в Туреччині затримали вже 800 осіб за критику військової операції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram