ГоловнаСвіт

Король Іспанії відвідає Каталонію вперше після референдуму про незалежність

Монарх головуватиме на вечері перед відкриттям одного з головних бізнес-заходів Барселони.

Король Іспанії відвідає Каталонію вперше після референдуму про незалежність
Король Испании Фелипе VI
Фото: EPA/UPG

Король Іспанії Феліпе VI наступної неділі, 25 лютого, вперше відвідає Каталонію після референдуму про незалежність автономії, що відбувся в жовтні 2017 року.

Про це повідомляє Euobserver

Відзначають, що він головуватиме на вечері перед відкриттям Mobile World Congress, одного з головних бізнес-заходів Барселони.

1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум, понад 90% учасників якого підтримало незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила близько 43%.

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Мадрид розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як парламент регіону прийняв декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд ввів пряме управління регіоном і призначив парламентські вибори, на яких перемогли прихильники незалежності. Три партії, які виступають за самостійність Каталонії, сумарно отримали більш ніж половину з 135 депутатських крісел у новому парламенті, однак найбільше голосів отримала партія "Громадяни", яка виступає за єдність регіону з Іспанією.

Збиток від кризи, що виникла внаслідок намірів Каталонії отримати незалежність, уряд Іспанії оцінив приблизно на суму €1 млрд.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року каталонське місто оголосило короля Іспанії персоною нон ґрата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram