ГоловнаСвіт

Штаб Навального звинуватив російських провайдерів у незаконному блокуванні свого сайту

Сайт Навального провайдери почали блокувати з 15 лютого на вимогу Роскомнагляду.

Штаб Навального звинуватив російських провайдерів у незаконному блокуванні свого сайту
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

У штабі російського опозиційного політика Олексія Навального звинуватили деяких російських провайдерів у незаконному блокуванні сайту "страйку виборців" 2018.navalny.com.

Про це повідомив у Twitter координатор штабу Леонід Волков.

За його словами, сайт страйку розміщений на окремій від основного сайту Навального (navalny.com) IP-адресі, він не внесений до реєстру ресурсів, що підлягають блокуванню. Блокують сайт страйку провайдери "Теле2", "Ер-Телеком" ("Дом.ру"), ТТК, стверджує Волков. "Мегафон", "Білайн", МТС і "Ростелеком" сайт страйку не блокують.

Сайт Навального провайдери почали блокувати з 15 лютого на вимогу Роскомнагляду. Відомство прийняло це рішення в зв'язку з постановою Усть-Лабінського районного суду в Краснодарському краї. Суд розпорядився блокувати інформацію про відпочинок бізнесмена Олега Дерипаски з віце-прем'єром Сергієм Приходьком як забезпечувальний захід за позовом Дерипаски про незаконне поширення відомостей про приватне життя.

Представник "Дом.ру" повідомив у Twitter, що "сайт 2018.navalny.com блокується так само, оскільки розміщений на одному домені з сайтом navalny.com", а сайт Навального блокують за рішенням суду від 9 лютого. У ТТК також послалися на рішення Усть-Лабінського суду і нагадали, що компанія зобов'язана дотримуватися законів. Представник "Теле2" заявив, що "блокування було проведено, адже navalny.com і 2018.navalny.com - це один і той самий ресурс".

Про відпочинок Приходька на яхті Дерипаски Навальний повідомив у розслідуванні, яке ґрунтувалося на інформації з Instagram і книги моделі Анастасії Вашукевич, відомої як Настя Рибка. Вона описала цю поїздку в книзі, а в свій Instagram виклала фотографії та відео, зняті на яхті. Навальний вважає відпочинок чиновника на яхті бізнесмена видом хабара.

Дерипаска подав до суду на Вашукевич. Як забезпечувальний захід суд розпорядився блокувати пости про Дерипаску в Instagram Вашукевич, розслідування на сайті Навального і відеоверсії розслідування на Youtube. Instragram у ніч з 14 на 15 лютого видалив два пости Вашукевич, внесені до реєстру забороненої інформації. Адміністрація сервісу YouTube зажадала від соратників Навального видалити запис програми на каналі "Навальний Live", фрагмент якої присвячений розслідуванню про Дерипаску та Приходька.

Страйк виборців - акція, до якої Навальний закликав після того, як Центрвиборчком відмовився допустити його на президентські вибори. У багатьох містах протести пройшли 28 січня і не були узгоджені.

Як повідомляли раніше сьогодні, російський олігарх Дерипаска вирішив відійти від справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram