ГоловнаПолітика

Roshen вирішив згноїти Липецьку фабрику

Менш ніж за $200 млн актив не продадуть.

Roshen вирішив згноїти Липецьку фабрику
Фото: dt.ua

Гендиректор і міноритарний акціонер корпорації "Рошен" В'ячеслав Москалевський заявив, що не погодиться продати Липецьку фабрику в Росії менш ніж за $200 млн. При цьому топ-менеджер усвідомлює, що такі гроші ніхто за актив не заплатить, але вважає за краще, щоб фабрика "згнила".

Видання LIGA.net запитало, у скільки б Москалевський оцінив Липецьку фабрику зараз, з урахуванням того, що два роки тому він оцінював актив у $200 млн.

"Я не оцінюю. У скільки б ви оцінили ті активи, які залишилися у вас після революції 1917 року, коли ви самі переїхали в Париж? Скільки вони коштують?.. А зараз, я думаю, вони нічого не варті. $200 млн мені за них ніхто в Росії не заплатить, а за менше я нікому не продам", - сказав він.

На уточнювальне запитання, чи віддає перевагу він позиції, щоб російські активи "згнили за принципом "так не діставайся ж ти нікому", Москалевський відповів: "Так".

Нагадаємо, з квітня 2015 року майно Липецької фабрики Roshen перебуває під арештом через податкові претензії. У зв'язку з цим інвестгрупа ICU, у якої є мандат на продаж російських активів Roshen, не може знайти покупця. У січні 2016 року гендиректор і міноритарний акціонер "Рошен" В'ячеслав Москалевський заявив, що підприємство виставлено на продаж. У січні 2017 року роботу фабрики було призупинено, а в липні обладнання було законсервовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram