ГоловнаСвіт

Віце-президента ЄП звільнили за порівняння колеги з нацистським колабораціоністом

Політик залишиться членом Європарламенту.

Віце-президента ЄП звільнили за порівняння колеги з нацистським колабораціоністом
Ришард Чарнецки
Фото: abc.wiadomosci.gazeta.pl

Депутати Європарламенту проголосували за відсторонення Ришарда Чарнецького з посади віце-президента за неприйнятні зауваження на адресу польської євродепутатки Рози Тун.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту.

Чарнецький вжив слово "szmalcownik" на адресу своєї колеги і землячки. Це вигадане образливе польське слово означає людину, яка доносила на євреїв чи поляків, які захищали євреїв під час нацистської окупації.

Ініціаторами дострокової відставки Чарнецького з посади віце-президента виступили лідери політичних груп, уточнює "Укрінформ".

За пропозицію про відставку проголосували 447 євродепутатів, проти - 196. Парламент тепер повинен обрати нового віце-президента.

Чарнецький залишатиметься членом Європарламенту, але більше не буде віце-президентом або членом Бюро.

"Я вірний своїм поглядам, я зберігаю своє негативне ставлення до політиків, які скаржаться на Польщу", - сказав Чарнецький після голосування, повідомляє Wiadomosci.  Чарнецький є членом владної польської партії "Право і справедливість", у Європарламенті входить до групи Європейських консерваторів і реформістів.

Нагадаємо, що наприкінці січня комітет Європарламенту підтримав процедуру введення санкцій проти Польщі через порушення верховенства права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram