ГоловнаСвіт

Франція звинуватила Туреччину та Іран у порушенні міжнародного права в Сирії

Голова МЗС Франції закликав Туреччину не посилювати сирійський конфлікт.

Франція звинуватила Туреччину та Іран у порушенні міжнародного права в Сирії
Жан-Ив Ле Дриан
Фото: gouvernement.fr

Голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан зажадав, щоб ополчення, яке підтримує Іран, у тому числі радикальне ліванське шиїтське угруповання "Хезболла", покинуло Сирію, а також звинуватив Туреччину та Іран у порушенні міжнародного права на сирійській території.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Французький міністр також заявив, що є ознаки того, що сирійські урядові війська використовують токсичний газ проти мирних громадян, хоча ООН ще повинна підтвердити цю інформацію.

На запитання про те, чи хоче він виведення турецьких військ з Сирії, Ле Дріан відповів, що він хотів би "виведення всіх тих, хто не повинен бути в Сирії, в тому числі іранське ополчення, включаючи "Хезболлу". Він також зазначив, що Анкара не повинна поглиблювати сирійський конфлікт.

Міжнародний закон "порушує Туреччина, режим Дамаска, Іран і ті, хто атакує Східну Гуту й Ідліб", додав він. 

Франція впродовж сирійського конфлікту підтримувала противників президента Башара Асада, а зараз є частиною очолюваної США міжнародної коаліції в боротьбі з терористами.

Іран є ключовим союзником уряду Сирії і неодноразово заявляв, що не піде з країни доти, доки його не попросить про це Дамаск. 

Туреччина в цей час проводить на півночі Сирії військову операцію "Оливкова гілка". При цьому турецькі війська ведуть бої переважно з курдським ополченням, зокрема "Загонами народної самооборони" (YPG), яких Анкара називає терористами, вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram