ГоловнаЕкономікаБізнес

Російський мільярдер Мордашов продав завод у Дніпрі

"Дніпрометиз", судячи з усього, продано німцям.

Російський мільярдер Мордашов продав завод у Дніпрі

Група "Сєвєрсталь", яку контролює один з найбагатших російських бізнесменів Олексій Мордашов, позбулася одного з українських активів - заводу "Дніпрометиз".

Як повідомляють на сайті "Сєвєрсталі", її дочірня компанія Cambay Services Ltd завершила операцію з продажу 100% акцій Dealzone Holding Ltd, що володіє 98,6% українського ПрАТ "Дніпрометиз". Хто покупець - не повідомляють, як і умов угоди. У 2014 році "Сєвєрсталь" повідомляла, що має намір продати "Дніпрометиз" німецькій компанії.

"Дніпрометиз" демонструє хороше завантаження виробничих потужностей і стабільні фінансові показники. Водночас з російськими підприємствами "Сєвєрсталі" цей завод операційно не пов'язаний", - йдеться в повідомленні.

"Сєвєрсталь" придбала 60% акцій "Дніпрометизу" у групи ТАС Сергія Тігіпка за $50 млн 2006 року. Згодом частка російської компанії в українському підприємстві була збільшена до 98,6%.

Це одне з найбільших підприємств України у своїй галузі, але воно надто залежне від постачальників сировини - компаній "АрселорМіттал Кривий Ріг" Лакшмі Міттала і "Метінвест" Ріната Ахметова.

Окрім "Дніпрометизу", "Сєвєрсталь" має ще одну компанію в нашій країні - металотрейдера "Сєвєрсталь-Україна".

Проти Мордашова в Україні запроваджено санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram