ГоловнаЕкономікаДержава

Державі немає сенсу тримати в себе пакети обленерго, - Незалежна профспілка енергетиків

"Держава вже давно не бере участі в управлінні компаніями".

Державі немає сенсу тримати в себе пакети обленерго, - Незалежна профспілка енергетиків
Фото: www.dtek.com

Державі необхідно терміново продати міноритарні пакети енергокомпаній, а різні пікети біля Фонду держмайна проти приватизації свідчать лише про відпрацювання політичного замовлення. Таку думку висловив глава Незалежної галузевої професійної спілки енергетиків України Валерій Погорілий, пише gazeta.ua.

"Приватизація обленерго дуже потрібна, ці пакети державі нічого не дають, і тримати їх у себе сенсу немає. Взагалі це була безглузда схема - залишати міноритарні пакети у власності держави, нічого це не дало ні державі, ні з точки зору управління компаніями. Держава вже давно не бере участі в управлінні компаніями, потрібно було давно вже продати ці пакети, тому що те, що відбувається в держкомпаніях, де немає ефективного власника, те, як держава дозволяє з цими компаніями себе вести - це свавілля", - вважає лідер профспілки.

Коментуючи протести окремих організацій, які представляють себе як профспілки, Валерій Погорілий зазначив, що на темі профспілок сьогодні багато паразитують. "У тому числі мова про політичні замовлення. З'являються профспілки, які пачками реєструються за однією юрадресою, а потім вони раптом з'являються на інформаційній арені", - зазначив глава Незалежної галузевої професійної спілки енергетиків України.

Нагадаємо, Федерація незалежних профспілок України в п'ятницю 11 серпня проводить акцію "Профспілковий наступ" біля приміщення Фонду держмайна, вимагаючи відмовитися від призначеного на наступний тиждень продажу пакетів енергокомпаній. Експерти енергоринку вважають, що подібні акції організовані політичними замовниками, які виступають проти прозорого процесу приватизації у вигляді конкурсу через підвищення стартової ціни.

Незалежна професійна галузева спілка енергетиків - найбільша профільна профспілкова організація, яка працює в Україні з 1998 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram