ГоловнаЕкономікаБізнес

Російська група "Євраз" втратила $556 млн на продажу "Сухої Балки" Ярославському

Підприємство видобуває залізну руду.

Російська група "Євраз" втратила $556 млн на продажу "Сухої Балки" Ярославському
Фото: sobitie.com.ua

Російська група "Євраз" заявила про значні втрати під час продажу підприємства з видобутку залізної руди EVRAZ Sukha Balka (Євраз "Суха Балка"). Вони склали $556 млн, а з урахуванням курсових втрат від обміну валюти - $586 млн, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на фінансовий звіт групи.

"Група визнала збиток у розмірі $556 млн від продажу дочірньої компанії, в тому числі $586 млн кумулятивних обмінних втрат", - констатують у документі.

При цьому уточнюють, що рудник було продано 1 червня 2017 року за $108 млн, з яких $25 млн оплатив покупець під час підписання документів угоди, решту буде виплачено траншами до кінця року.

Нагадаємо, що власником "Сухої Балки" стала група DCH бізнесмена Олександра Ярославського.

"Суха Балка" видобуває залізну руду підземним способом. До її складу входять дві шахти - "Ювілейна" і ім. Фрунзе, які мають підземні дробильні комплекси і поверхневі дробильно-сортувальні комплекси.

2016 року "Суха Балка" реалізувала понад 2,5 млн тонн аглоруди. Запасів шахти може вистачити на 25 років. Уміст заліза в товарній руді варіюється в межах 56-60%. Крім багатих залізних руд, у полях шахт також є запаси магнетитових кварцитів - більш ніж 580 млн тонн.

Основними споживачами продукції підприємства є Південний гірничо-збагачувальний комбінат і Маріупольський металургійний комбінат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram