ГоловнаЕкономікаБізнес

Mail.Ru Group оцінила в $13 млн свої втрати від блокування в Україні

Російський холдинг недорахується 1,5% виручки.

Mail.Ru Group оцінила в $13 млн свої втрати від блокування в Україні
Фото: webcrunch.ru

Через блокування "ВКонтакте", "Одноклассников" та інших сервісів Mail.Ru Group в Україні компанія недорахується близько 1,5% виручки за підсумками 2017 року - це близько 790-809 млн рублів (трохи більш ніж 13 млн доларів).

Про це йдеться в звітності компанії за другий квартал 2017 року.

"Блокування наших продуктів в Україні в другому кварталі несприятливо вплинуло на нашу виручку; ми оцінюємо ефект негативного впливу в 1,5% від загального розміру нашої виручки в 2017 році. Незважаючи на це, в інших сферах показники нашого бізнесу залишаються дуже хорошими", - пише профільне видання Vc.ru.

Раніше Mail.Ru стверджував, що відхід з українського ринку не вплине на фінансові показники компанії. Частка українського бізнесу в структурі виручки компанії, повідомляв тоді холдинг, незначна.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. До розширеного списку увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні заборонений доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

За оцінками агентства TNS, у результаті блокування російські соцмережі та "Яндекс" випали з топ-10 найпопулярніших сайтів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram