ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ обіцяє максимально швидко розслідувати справу Приватбанку

Проведено обшуки і встановлюється сума збитків державі.

НАБУ обіцяє максимально швидко розслідувати справу Приватбанку
Артем Сытник
Фото: yes-ukraine.org

Національне антикорупційне бюро обіцяє максимально швидко провести розслідування у справі Приватбанку

Про це на прес-конференції повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Зараз там проведено більше 10 обшуків і встановлюються всі можливі причетні особи до оборудки і паралельно проводяться економічні дослідження, щоб виконати вимоги КПК щодо встановлення збитків експертним шляхом. І далі буде формуватися коло підозрюваних. З огляду на важливість і актуальність, - тому що 1 липня минуло, коли акціонери Приватбанку повинні були виконати свої зобов'язання і не виконали, - ми розуміємо, що ця справа має розслідуватися миттєво. Ми максимально швидко намагаємося йти", - заявив він.

Нагадаємо, що НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів Приватбанку в особливо великому розмірі, скоєної менеджментом і власниками істотної участі банку (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі понад 100 млрд гривень.

Справа стосується незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами фінустанови.

21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram