ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру сімом затриманим за розкрадання на проекті "Стіна"

Всі затримані перебувають у СІЗО в Києві.

НАБУ повідомило про підозру сімом затриманим за розкрадання на проекті "Стіна"
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру сімом затриманим у справі про розтрату держкоштів, виділених на облаштування кордону з Росією за проектом "Стіна".

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру 7 особам, затриманим напередодні в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування російсько-українського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим (так званий проект "Стіна")", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомлено про підозру начальнику управління будівництва Департаменту ресурсного забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби Олександру Атаманюку; колишньому начальнику 1 окремого відділу капітального будівництва ДПСУ Володимиру Цалку; старшому офіцеру виробничо-технічного відділення 1 окремого відділу ДПСУ В'ячеславу Майдановичу; директору ТОВ "Будцентр "Витязь" Агаверді Аділову; директору ТОВ "Агентство захисту інформації" Олександру Кашубі; екс-заступнику директора ДП "Чернігівський облавтодор" Сергію Значку; посереднику передачі коштів співробітникам Держприкордонслужби Олександру Хвищуку.

Зараз всі затримані особи перебувають в ізоляторі тимчасового утримання в Києві.

Детективи готують клопотання у Солом'янський районний суд Києва про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, загальна сума якої повинна компенсувати суму завданих державі збитків (16 млн гривень).

Нагадаємо, розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації проекту "Стіна" ведеться з березня 2016 року. За попередньою оцінкою, мова йде про 16 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram