ГоловнаПолітика

Нардеп Тимчук назвав спілку журналістів "адвокатом антиукраїнських видань"

Депутат вийшов з НСЖУ через позицію Сергія Томіленка.

Нардеп Тимчук назвав спілку журналістів "адвокатом антиукраїнських видань"
Дмитрий Тымчук
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Дмитро Тимчук заявив про вихід з Національної спілки журналістів України, звинувативши керівництво організації у відстоюванні інтересів антиукраїнських видань.

"Змушений повідомити про свій вихід з Національної спілки журналістів України (НСЖУ), в якій перебуваю вже 17 років. Проблема одна: нинішнє керівництво НСЖУ в особі Сергія Томіленка, беручи на себе відповідальність говорити від імені всіх членів НСЖУ, по суті посилено практикує подвійні стандарти, граючи проти інформаційної безпеки України", - зазначив Тимчук у фейсбуці.

"За період агресії РФ проти України нинішнє керівництво НСЖУ суто на свій розсуд зробило цю структуру "адвокатом" антиукраїнських видань, також втягнувши її в російські медіа-проекти, серйозно посиливши позиції агресора в медіа-просторі, продовжуючи цю діяльність і сьогодні. Водночас повністю ігноруючи цькування патріотичних медіа-ресурсів України, включаючи журналістів групи "Інформаційний Опір", з боку українських чиновників і проросійських сил", - додав він.

Тимчук назвав кричущою участь НСЖУ в проекті "Дві країни - одна професія" з пошуку спільних точок українських і російських журналістів, "представленому як "проект ОБСЄ", хоча за фактом проводиться "Медіаконгресом "Співдружність Журналістів", очолюваним секретарем Спілки журналістів Росії (СЖР)".

"І остання крапля - нинішні претензії глави НСЖУ до українських спецслужб і правоохоронців в контексті їхніх спроб розібратися зі злочинною діяльністю антиукраїнського ресурсу "Страна.ua". У зв'язку з цим не бачу можливим далі перебувати у складі НСЖУ", - уклав він.

Раніше в середу голова НСЖУ Сергій Томіленко засудив обшуки в редакції "Страна.uа" і за місцем проживання журналістів видання.

До переходу в політику Тимчук був журналістом видань Міноборони, зокрема головним редактором інтернет-видання "Флот-2017".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram