ГоловнаПолітика

СБУ прийшла з обшуком у редакцію "Страны" (оновлено)

Обшук відбувається у справі про розголошення державної таємниці.

СБУ прийшла з обшуком у редакцію "Страны" (оновлено)
Фото: strana.ua

Співробітники Служби безпеки України вранці 9 серпня прийшли з обшуком в офіс інтернет-видання "Страна.UA".

Як повідомляють на її сайті, СБУ також обшукує квартири двох журналістів видання (сайт пішов в офлайн невдовзі після публікації новини).

Дозвіл на обшук видав Печерський райсуд Києва. Як сказано в ухвалі суду, він відбувається у справі про розголошення державної таємниці.

Це вже другий обшук в редакції "Страны" за літо - перший відбувся 22 червня.

Оновлення. Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська підтвердила обшук.

Слідчі дії проходять у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом розголошення державної таємниці. Співробітники спецслужби перевіряють комп'ютерну техніку на наявність матеріалів, що становлять держтаємницю.

Сайт не закривають.

Нагадаємо, що слідчий відділ Головного управління СБУ в Києві та Київській області проводить досудове слідство за ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу у зв'язку з тим, що на флешці, вилученій у головного редактора "Страна.ua" Ігоря Гужви, знайшли секретну інформацію Міністерства оборони. Журналіст заявив, що цю флешку підкинули.

22 червня Гужву затримали за підозрою у вимаганні $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Дмитра Лінька (ч. 3 ст. 189 КК України). Того самого дня поліція провела обшуки в офісі "Страна.ua", а 24 червня Шевченківський райсуд Києва заарештував Гужву із заставою 544 тис. гривень. 27 червня Гужва вийшов зі слідчого ізолятора після внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram