ГоловнаПолітика

Резніченко: за три роки в Дніпропетровській області відремонтують 1000 км комунальних доріг

Минулого року було відремонтовано 156 доріг.

Резніченко: за три роки в Дніпропетровській області відремонтують 1000 км комунальних доріг

У Дніпропетровській області за три роки відремонтують і обладнають за сучасними стандартами 1000 км комунальних автодоріг. Завдання кардинального відновлення місцевих доріг поставив голова ДніпрОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба обладміністрації.

"Десятки років про ці дороги взагалі ніхто не дбав. У результаті місцеві жителі змушені пересуватися або розбитими, або грунтовими дорогами жахливого вигляду. Наше завдання - побудувати якісні дороги європейського рівня в усіх населених пунктах області", - заявив Валентин Резніченко.

Минулого року за цією програмою було відремонтовано 156 доріг, у 2017 році буде відновлено 160 доріг, наступного року відремонтують ще 185. За розрахунками команди ДніпрОДА, за три роки в області буде сумарно відремонтовано 1000 км доріг комунального значення. 

"Для нас немає доріг більш-менш важливих. Дорога в невеликому селі повинна бути такої самої якості, як у столиці. Тому ми ставимо жорсткі вимоги всім підрядникам і змушуємо переробляти за власні кошти, якщо якість виконаних робіт буде незадовільною. Всі жителі області мають рівні права пересуватися хорошими дорогами", - наголосив голова ОДА.

За словами Валентина Резніченка, високий темп відновлення автодоріг комунального значення в області став можливим завдяки децентралізації та злагодженій роботі місцевої влади. "Децентралізація – це реальний механізм перерозподілу повноважень і ресурсів з центру на місця. Тому я всіляко вітаю реалізацію ініціативи Президента Петра Порошенка щодо втілення в життя цих принципів", - зазначив керівник ДніпрОДА.

Коментуючи стан доріг державного значення, Валентин Резніченко нагадав, що ремонт таких доріг фінансується з держбюджету: "Фінансування об'єктивно недостатнє. Але я покладаю серйозні надії на Дорожній фонд, який має запрацювати вже з 2018 року".

Голова ДніпрОДА зауважив, що, незважаючи на труднощі з фінансуванням, ремонт доріг державного значення також триває. "Незважаючи на об'єктивні труднощі, ми зберігаємо позитивну динаміку, відновлюючи те, що по 20-30 років ніхто не ремонтував. Ще одне наше завдання - завершити недобудови", - уточнив Валентин Резніченко. Серед найбільш значних проектів - завершення Дніпровської об'їзної дороги, розпочатої в радянські часи, а потім покинутої. Наприкінці липня трасу проінспектував міністр інфраструктури Володимир Омелян. Між командою ДніпрОДА і головою Мінінфраструктури досягнуто домовленості координувати зусилля для завершення другої черги траси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram