ГоловнаПолітика

Клімкін різко розкритикував заяву лідера німецьких лібералів про Крим

"Вони надихають агресора на подальші злочини і перетворюються на співучасників".

Клімкін різко розкритикував заяву лідера німецьких лібералів про Крим
Павел Климкин
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін різко розкритикував слова німецької Вільної демократичної партії Крістіана Лінднера про те, що Заходу потрібно тимчасово заплющити очі на анексію Криму, щоб вирішити з Росією інші проблеми.

Свою критичну оцінку Клімкін висловив в інтерв'ю Bild.

"Ми дуже стурбовані тим, що деякі політики раз за разом намагаються проігнорувати або навіть виправдати очевидні порушення міжнародного права. Тим самим вони надихають агресора на подальші злочини і перетворюються на співучасників путінських злочинів", - наводить слова Клімкіна "Німецька хвиля". Голова МЗС України підкреслив, що необхідно і далі боротися всіма політичними і дипломатичними способами за "звільнення Криму".

Нагадаємо, 5 серпня Крістіан Лінднер виступив за коректування курсу Берліна щодо Росії, заявивши, що "безпека і добробут у Європі залежать, зокрема, від відносин з Москвою", а Крим слід розглядати як "тимчасове рішення на невизначений термін".

Після хвилі критики лідер німецьких лібералів підкреслив, що він не мав на увазі визнання "анексії Криму, що суперечить міжнародному праву, та інших імперських жестів Кремля". Однак, продовжив він, не можна узалежнювати вирішення будь-якого іншого питання від урегулювання кримської проблеми.

8 серпня Лінднер знову виступив із поясненням своєї позиції про відносини з Росією і питання Криму. Він наголосив, що анексія Росією Криму суперечить нормам міжнародного права. "Але оскільки в довгостроковій перспективі рішення не буде знайдено, цей конфлікт слід заморозити. Так можна буде перевірити на менш критичних ділянках, чи має намір Росія змінювати свою імперську й агресивну політику", - додав політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram