ГоловнаПолітика

Суд арештував автомобіль BMW, гроші і нерухомість депутата Полякова

При цьому суд відмовився арештувати майно, яке перебуває у спільній власності нардепа.

Суд арештував автомобіль BMW, гроші і нерухомість депутата Полякова
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на все нерухоме майно, яким володіє депутат Верховної Ради Максим Поляков ("Народний фронт"), а також на автомобіль BMW, грошові кошти і годинник.

Про це "Українські новини" повідомив один із прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Суд наклав арешт лише на частину його майна. Наскільки пам'ятаю, арештовано автомобіль, гроші, всю його нерухомість згідно з декларацією і реєстру майнових прав", - сказав він.

При цьому суд відмовився арештувати майно, яке перебуває у спільній власності Полякова.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Полякову запобіжний захід. Нардеп повинен був внести заставу в розмірі 304 тис. гривень, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет стеження. Поляков заставу вніс, але не дозволив правоохоронним органам надіти на себе електронний браслет стеження.

У зв'язку з цим Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про стягнення застави в розмірі 304 тис. гривень.

Полякова підозрюють у хабарництві - депутат вимагав гроші, на думку слідчих, в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці. 11 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Полякова, але не дозволила його затримати та заарештувати.

Іншому фігуранту "бурштинової справи", нардепові Бориславу Розенблату, суд призначив заставу в розмірі 7 млн гривень і також наказав носити електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram