ГоловнаПолітика

Частину грошей, виділених ПРООН на реєстр е-декларацій, витратили на Audi A8

Його власником став син колишнього голови "Київгазу".

Частину грошей, виділених ПРООН на реєстр е-декларацій, витратили на Audi A8
Фото: АвтоБазар

Державна фіскальна служба встановила, що частину коштів, виділених Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) для розробки програмного забезпечення системи електронного декларування, було витрачено на купівлю автомобіля Audi A8.

Про це йдеться в матеріалах Солом'янського районного суду Києва.

За версією фіскалів, колишній директор компанії-розробника "Міранда" Юрій Новіков із метою ухилення від сплати податків перерахував 140 тис. доларів, отриманих від ПРООН, на банківський розрахунковий рахунок естонської компанії Apolineja OU. Та, своєю чергою, переказала гроші на рахунки компаній Transgate Europa LP (95 тис. доларів) і Hobson Traiding LP (46 тис. доларів).

Кошти, які надійшли на рахунки Hobson Traiding LP, переказані в такий спосіб: 20 450 доларів на рахунок ТОВ "Там Транс" із призначенням платежу "за транспортні послуги і міжнародні перевезення", а 25,9 тис. доларів на рахунок компанії Lux Car Chicago з призначенням платежу "плата за авто".

Після цього в Україну було ввезено автомобіль Audi A8 2015 року випуску вартістю 60,9 тис. доларів. У травні 2016 року його власником став син колишнього голови правління газопостачальної компанії "Київгаз" Сергій Слепкань. ДФС вважає, що оформлення права власності на автомобіль на сина Слепканя здійснено з метою маскування і приховування незаконного походження коштів.

Суд постановив арештувати автомобіль на час проведення досудового розслідування.

Нагадаємо, реєстр е-декларацій на кошти донорів створювало "ТОВ "Міранда", але через скарги на систему допрацьовувало Держспецзв'язку. Проект, у рамках якого створювали систему е-декларування, передбачав фінансування в розмірі 3,254 млн доларів.

У травні 2017 року директору "Міранди" Юрію Новикову повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків майже на 1 млн гривень. Йому інкриміновано ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків і зборів) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram