ГоловнаПолітика

Розробник системи е-декларування відкинув звинувачення у зриві її запуску

Компанія не вважає себе винуватою в тому, що програму не схвалила Держспецзв'язку.

Розробник системи е-декларування відкинув звинувачення у зриві її запуску

Компанія "Міранда", на яку Національне агентство із запобігання корупції (НАПК) поклало відповідальність за відсутність атестата відповідності у комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) держреєстру декларацій, не вважає себе винуватою.

Керівник компанії Юрій Новиков оприлюднив заяву компанії, в якій зазначає, що претензії Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, яка мала видати атестат, не стосуються програмного забезпечення, розробленого "Мірандою".

"Зауваження, які були продемонстровані нам, стосувалися виключно супровідної документації й організаційних заходів запуску системи подачі і оприлюднення декларацій, які лежать поза компетенцією ТОВ "Міранда", - заявив Новиков.

Компанія наголошує, що звинувачення НАПК і ДССЗІ безпідставні і вона готова до конструктивної співпраці у сфері, яка належить до її компетенції.

"ТОВ "Міранда" категорично відкидає будь-які звинувачення в недоліках програмного забезпечення і зриві повномасштабного запуску єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - сказано в її заяві.

Нагадаємо, що НАПК вирішило запускати систему е-декларування без атестата. Так система буде працювати в неповноцінному режимі. На думку представників громадянського суспільства, декларації, подані в режимі "дослідної експлуатації", не зможуть бути доказом у суді, тому чиновник, який збрехав у декларації, не відповідатиме за це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram