ГоловнаПолітика

У Криму розібрали Багеровський аеродром, розрахований приймати "Бурани"

Роботи почали ще до окупації.

У Криму розібрали Багеровський аеродром під Керчю - 3,5 км злітно-посадкової смуги з особливо міцних бетонних плит, розрахованих приймати "Бурани" (аналог американських шатлів).

Місцеве видання Kerch.com.ru зазначає, що плити, каменюки і пісок з аеродрому вивезли на будівництво моста через Керченську протоку.

Багеровський аеродром входив у програму розвитку малої авіації в Криму, затверджену в лютому 2011 року. За задумом Рескомтрансу, до 2015 року всі міста півострова мали з'єднати регулярними авіарейсами. Втілити ці плани не вдалося.

Ще раніше, 2006-го, кримська влада планували задіяти аеродром у Багеровому для розвитку Східного Криму як курортної зони. Оскільки злітна смуга аеродрому була розрахована на прийом "Буранів", Багеровому пророкували майбутнє пасажирського аеропорту під будь-які типи літака "Боїнг".

У травні 2012 року аеропорт продали місцевій приватній компанії, яка відразу взялася розбирати його на будівельні матеріали. Значну частину злітно-посадкової смуги розібрали ще до 2014 року, але з початком будівництва моста через Керченську протоку темпи демонтажу плит тільки прискорилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram