ГоловнаПолітика

Турчинов назвав історії ФСБ про "кримських диверсантів" мильною оперою

Секретар РНБО запропонував Росії ящики з милом для муляжів бомб.

Турчинов назвав історії ФСБ про "кримських диверсантів" мильною оперою
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав історії ФСБ про "кримських диверсантів" мильною оперою.

У своєму фейсбуці він посміявся з оприлюдненої напередодні замітки РИА Новости про те, що один із затриманих у Криму Ридван Сулейманов мав організувати закладку муляжів бомб в аеропорту Сімферополя, щоб перевірити дії правоохоронних органів Криму. Йому нібито дали в Україні конкретну інструкцію про типи муляжів - від пляшки з мобільним телефоном і дротами до чотирьох шматків мила з годинником і дротами.

Турчинова розсмішила історія про мило.

"Варто відправити російським спецслужбам, військовим і пропагандистам кілька ящиків з милом для створення якісних муляжів і продовження пропагандистських "мильних" опер", - написав Турчинов.

Він вважає, що кампанія російських пропагандистів під назвою "Атака українців на Крим" провалилася.

Нагадаємо, що цього тижня відносини між Україною і Росією погіршилися після того, як ФСБ звинуватила українське Головне управління розвідки в спробі організувати теракти в Криму. Міноборони, ГУР, РНБО України відкинули ці звинувачення. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

У Росії заявили про можливість розриву дипломатичних відносин і про відмову від "нормандського формату" мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram