ГоловнаЕкономікаФінанси

НАБУ прийшло з обшуком у центральний офіс ПриватБанку в Дніпрі (оновлено)

Справа стосується розтрати в особливо великому розмірі.

НАБУ прийшло з обшуком у центральний офіс ПриватБанку в Дніпрі (оновлено)
Фото: facebook.com/dubinskyi

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) проводить обшук в центральному відділенні ПриватБанку в Дніпрі.

"Зараз у Дніпрі в ПриватБанку маски-шоу. Автоматники в камуфляжній формі (уточнення - працює спецназ НАБУ) у фойє і в оперзалі. Вимога до співробітників не підводитися і не фотографувати", - написав у фейсбуці журналіст Олександр Дубінський, близький до колишніх власників ПриватБанку.

Оновлення. У своєму фейсбуці НАБУ підтвердило обшуки в головному офісі ПриватБанку.

Слідчі дії проводять в рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також "розтрати коштів ПриватБанку в особливо великому розмірі, здійсненої менеджментом і власниками істотної участі" банку (ч.2 ст. 364, ч. 5 ст.191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в розмірі 116,8 млрд грн.

Оновлення 11:20. ПриватБанк на своєму сайті повідомляє, що справа стосується "незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами" фінустанови.

"У рамках кримінального провадження про розслідування фактів незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами в банку спільно з НАБУ проводяться планові роботи. На підставі заяви НБУ стосовно колишнього менеджменту банку ПриватБанк спільно з НАБУ проводить ретельний аналіз документів і готовий всіляко сприяти в проведенні слідчих дій", - сказано в повідомленні.

Роботи в офісі банку заплановано протягом декількох днів.

"Крім адвокатів НАБУ, задіяні також співробітники спецпризначення НАБУ. Це необхідно для оперативного реагування в разі отримання інформації про віднайдення осіб, щодо яких відкрито кримінальне провадження", - додали в ПриватБанку.

Нагадаємо, правоохоронні органи розслідують кримінальні провадження за фактами доведення ПриватБанку до неплатоспроможності та виведення коштів з банку напередодні націоналізації.

21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram