ГоловнаЕкономікаДержава

Україна хоче ЗВТ з Британією

Гройсман і Мей вирішили розпочати консультації.

Україна хоче ЗВТ з Британією
Фото: kmu.gov.ua

Україна розглядає можливість укладення окремої угоди про зону вільної торгівлі з Великобританією у зв'язку з рішенням Лондона вийти з Європейського Союзу і формувати власну торговельну політику.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей в середу. Зустріч відбулася в рамках візиту Гройсмана до Великобританії.

"Ми порушили питання поглиблення економічного співробітництва. Якщо подивимося на взаємну торгівлю - на поточний рік зараз маємо трохи більше ніж 2 млрд дол., а потенціал може бути 3,5 млрд. І з огляду на рішення про Brexit, нам треба говорити про принципи нашого економічного співробітництва. Я порушив питання і знайшов підтримку почати консультації щодо формування зони вільної торгівлі з Великобританією", - наводяться на сайті уряду слова Гройсмана.

Нагадаємо, між Україною і ЄС діє зона вільної торгівлі. З 1 вересня запрацює зона вільної торгівлі з Канадою. Ведуться переговори про ЗВТ з Туреччиною й Ізраїлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram