ГоловнаЕкономікаДержава

Україна й Ізраїль технічно парафували Угоду про вільну торгівлю

Це наступний крок на шляху до її підписання.

Україна й Ізраїль технічно парафували Угоду про вільну торгівлю
Фото: Владислав Мусиенко

Україна та Ізраїль технічно парафували Угоду про зону вільної торгівлі.

Про це повідомляють на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"26 квітня голови української та ізраїльської делегацій технічно парафували Угоду про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та урядом Держави Ізраїль. Це наступний крок на шляху до її підписання", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, 28 березня Україна і Ізраїль завершили переговори про створення ЗВТ. Також було затверджено подальший план дій для підписання угоди, зокрема, здійснення її детальної юридичної вивірки та подання до відповідних органів обох країн для затвердження.

"Це технічне, але важливе процедурне питання, яке дає можливість проводити юридичну вивірку тексту угоди для подальшого його перекладу трьома мовами і підготовки до підписання", - написала в Фейсбуці заступник міністра економічного розвитку, торговий представник України Наталія Микольська.

Вона також зазначила, що до підписання угоди сторони не мають ніяких юридичних зобов'язань.

Нагадаємо, переговори про ЗВТ між Україною та Ізраїлем тривають уже декілька років. У 2013 році заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум розповідала, що ізраїльська сторона вже тоді закінчила свою частину роботи, але Україна відклала питання підписання договору, оскільки Угода про асоціацію з Євросоюзом для неї виявилася важливішою. В результаті колишня влада так і не домовилася ні з Ізраїлем, ні з ЄС.

У грудні 2015 року, після візиту президента Петра Порошенка, Україна і Ізраїль узгодили терміни підписання договору про ЗВТ. У січні 2017 року переговори відновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram