ГоловнаЕкономікаБізнес

"Мотор Січі" не дали провести збори акціонерів

Стратегічне підприємство раніше взяли під контроль китайці.

"Мотор Січі" не дали провести збори акціонерів
Фото: sdelanounas.in.ua

Призначені на 25 квітня збори акціонерів запорізького заводу "Мотор Січ", де в понеділок СБУ провела обшуки в рамках розслідування про навмисне руйнування стратегічного підприємства, не відбулися.

"Національний депозитарій відмовив нам у видачі реєстрів акціонерів, пославшись на судове рішення", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова наглядової ради компанії Анатолій Малиш.

На заводі заявили, що президент підприємства В'ячеслав Богуслаєв у четвер надасть офіційний коментар.

Нагадаємо, СБУ веде кримінальне провадження за статтею "Диверсія", припускаючи, що готується руйнування стратегічного підприємства, спрямованого на послаблення позицій держави у двигунобудуванні.

З метою отримання додаткових доказів співробітники СБУ 23 квітня провели обшуки в адміністративних приміщеннях заводоуправління, відділу цінних паперів "Мотор Січі" і в місцях проживання окремих фізосіб.

2017 року в рамках цієї справи наклали арешт на пакет акцій "Мотор Січ" у розмірі 56% статутного капіталу. У вересні 2017 року Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання слідчого СБУ про арешт сконцентрованих у власності п'яти офшорів і розміщених на рахунках зберігача - компанії "Драгон Капітал" 41% акцій "Мотор Січі" у зв'язку з підозрою слідства в змові і спробі ліквідації заводу групою осіб і виведення його технологій за кордон.

За даними слідства, в рамках здійсненої у 2016 році угоди купівлі-продажу акцій "Мотор Січі" на сьогодні 56% акцій підприємства опосередковано володіє громадянин Китаю, власник Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co.

Згідно з оприлюдненими в травні 2017 року планами української сторони, "Мотор Січ" і китайська Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co. Ltd відпрацьовують програму партнерства, що передбачає ліцензійне виробництво українських авіадвигунів на потужностях у КНР. Програма партнерства включає також інвестплани китайської сторони вкласти близько 250 млн доларів у модернізацію потужностей "Мотор Січі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram