ГоловнаЕкономікаДержава

ДП "Антонов" висловило готовність надати літаки для перевезень в інтересах НАТО і ЄС

Російська компанія "Волга-Дніпро" має намір вийти з програми SALIS.

Україна готова гарантувати міжнародним партнерам надання своїх літаків для стратегічних перевезень в інтересах НАТО і ЄС.

Відповідну заяву поширило ДП "Антонов" 25 квітня - першого дня роботи міжнародного аерокосмічного салону в Берліні, на якому Україна представляє найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія".  

"Оскільки російська компанія "Волга-Дніпро" має намір вийти з програми Strategic Airlift Interim Solution (SALIS), "Антонов" готовий надати повний спектр послуг країнам-учасницям цієї програми і гарантує надання необхідної кількості літаків Ан-124-100 "Руслан" і Ан-225 "Мрія" для виконання стратегічних авіаперевезень в інтересах НАТО і ЄС", - ідеться в заяві.

Уточнюється, що ДП "Антонов" бере участь у роботі виставки на запрошення німецької сторони в особі організаторів ILA, і демонструє на авіасалоні найбільший у світі транспортний Ан-225 "Мрія" вантажопідйомністю 250 тонн, що належить до парку "Авіаліній Антонова".

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, з 2015 року за рішенням уряду входить до держконцерну "Укроборонпром".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram