ГоловнаЕкономікаДержава

Екс-керівнику "Хмельницькобленерго" повідомили про підозру у розтраті 23 млн гривень

Для завищення вартості обладнання використовувалася юрособа країни-агресора та її реквізити.

Екс-керівнику "Хмельницькобленерго" повідомили про підозру у розтраті 23 млн гривень
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура повідомила колишньому керівнику державної компанії "Хмельницькобленерго" про підозру у розтраті 23 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"2013 року під час реалізації проекту будівництва важливої для забезпечення надійного електропостачання міста Хмельницького трансформаторної підстанції класу напруги 110/10 кВ "Прибузька", посадовими особами ПАТ "Хмельницькобленерго" було забезпечено перемогу в тендері посередницької комерційної структури з Російської Федерації", - наголошується в повідомленні.

Крім цього встановлено, що юридична особа країни-агресора і його реквізити використовувалися для завищення вартості обладнання, а фактичним виконавцем робіт протягом 2015-2016 років було ТОВ "Подільський енергоконсалтинг".

У рамках досудового розслідування було проведено позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності ВАТ "Хмельницькобленерго", а також будівельно-технічну і судово-економічну експертизи, результати яких підтвердили суму завданих збитків держкомпанії у розмірі 23 млн гривень і причетність колишнього керівника до скоєння кримінального злочину.

24 квітня екс-керівнику повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 191 КК України та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, яке також скеровано на розгляд у суд.

Нагадаємо, минулого року поліція заявила про розкриття схеми розтрати держкоштів керівниками обленерго. Правоохоронці з'ясували, що лише за рік зловмисники завдали державі збитків на 105 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram