ГоловнаЕкономікаДержава

Рівень розрахунків населення за газ зріс до 92%, - "Нафтогаз"

Чистий прибуток "Нафтогазу" у 2017 році зріс до 39,3 млрд грн.

Рівень розрахунків населення за газ зріс до 92%, - "Нафтогаз"
Фото: UA Energy

"Нафтогаз" підготував Річний звіт за результатами фінансово-господарської діяльності у 2017 році, який мають затвердити збори акціонерів. У звіті вказано, що "Нафтогазу" за рік вдалося збільшити рівень розрахунків населення за спожитий газ із 69% до 92%.

Згідно зі звітом, чистий прибуток "Нафтогазу" у 2017 році зріс до 39,3 млрд грн ($1,5 млрд). Фінансовий успіх НАК став можливим завдяки зниженню собівартості реалізації газу на 20% зі збереженням рівня цін на нього і збільшенням транзиту газу на 14%.

У своєму звіті "Нафтогаз" повідомляє, що за 2017 рік частка компанії в сегменті постачання газу населенню залишається на рівні 100%, а частка постачання газу тепловим компаніям знизилася за рік незначно - до 99%. Частка компанії на ринку комерційних постачань скоротилася з 33% у 2016 році до 30% у минулому.

У 2017 році НАК "Нафтогаз України" вдалося на 60% збільшити бюджетне фінансування порівняно з попереднім періодом. Це сталося за рахунок додаткових субвенцій на суму 19,1 млрд грн на виплату субсидій і пільг. Загальний обсяг бюджетного фінансування компанії торік сягнув 51,1 млрд грн.

У звіті НАК "Нафтогаз України" відображено рішення Стокгольмського арбітражу на суму 12,6 млрд грн, незважаючи на те, що "Газпром" відмовляється здійснювати виплати за рішенням суду і погрожує подати апеляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram