ГоловнаКультура

Фільм Наталії Ворожбит "Погані дороги" відібрали на венеціанський Тиждень критики

Фестиваль відбудеться з 2 по 12 вересня.

Фото: Kristi Films

Фільм Наталії Ворожбит "Погані дороги" візьме участь у конкурсній програмі Тижня критики 77-го Венеціанського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє пресслужба продакшну Kristi Films, який займався виробництвом фільму.

Один з найвідоміших кінофестивалів класу А, незважаючи на пандемію коронавірусу, відбудеться з 2 по 12 вересня 2020 року.

Конкурсна програма "Тиждень критики" - це незалежна паралельна програма фестивалю, яка проводиться Національною спілкою італійських кінокритиків (SNCCI) у Венеції вже 35-й раз. Цьогоріч до програми увійшли дев’ять дебютних фільмів, створених режисерами з різних куточків світу.

Стрічка "Погані дороги" - режисерський дебют сценаристки, драматурга “Дикого поля” та “Кіборгів”, екранізація однойменної п’єси Наталії Ворожбит, дія якої розгортається на сході України. Драму присвячено військовим і цивільним Донбасу. Стрічка складається з п’яти окремих новел про відносини людей, понівечених війною. Всі історії об’єднані темою доріг.

Фото: thebabel.com.ua

Фото: Kristi Films

Фото: Kristi Films

Фото: Kristi Films

Фото: Kristi Films

Фото: Kristi Films

"Це авторська рефлексія на десятки інтерв'ю і свідчень людей, зібраних мною в регіоні військового конфлікту. Я взяла цілком реальні ситуації, у яких людина в екстремальних умовах здатна проявити свої як найкращі, так і найгірші якості. Участь у Венеційському кінофестивалі для мене величезний стимул продовжувати знімати кіно, адже до цього моменту я сумнівалася, а чи не запізно я взялася за режисуру", - зазначила Наталія Ворожбит.

Акторів Наталія Ворожбит відбирала за принципом типажності. Тому на головні ролі взяла маловідомих, але, за її словами, талановитих і досвідчених артистів театру і кіно.

Уперше п’єса "Погані дороги" була поставлена в Лондонському театрі Royal Court в жовтні 2017 року. Тоді ж був написаний і сценарій фільму. За словами продюсера фільму Юрія Мінзянова, це він запропонував Наталії Ворожбит написати сценарій до стрічки та стати її режисеркою.

Фото: Kristi Films

Зйомки розпочалися у вересні 2019 року. Фільм зроблено за підтримки Українського культурного фонду, який виділив на нього 11 млн грн.

Українська прем’єра стрічки "Погані дороги" очікується восени 2020 року.

Нагадаємо, торік журі другої за важливістю конкурсної програми Венеційського кінофестивалю "Горизонти" присудило головний приз українському фільму "Атлантида" Валентина Васяновича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram