ГоловнаКультура

На запрошення Зеленського до Києва приїхав актор Том Круз

Актор зацікавився українськими локаціями для зйомок.

Владимир Зеленский и Том Круз
Фото: president.gov.ua
Владимир Зеленский и Том Круз

На запрошення президента України Володимира Зеленського в Київ прибув американський актор, кінорежисер і продюсер Том Круз.

Голова держави зустрівся з ним увечері 30 вересня, повідомляють на сайті президента.

Том Круз розповів Зеленському, що зацікавився українськими локаціями для зйомок одного зі своїх нових кінопроєктів. Це стало ще одним приводом, щоб відвідати нашу країну.

Фото: facebook/ Володимир Зеленський

Президент України зі свого боку розповів гостю про власний досвід роботи в кіно.

Також Зеленський зазначив, що недавно український парламент ухвалив закон про компенсації іноземним виробникам, які знімають фільми в Україні. За його словами, цей закон сприятиме активному розвитку кіноіндустрії і дасть поштовх міжнародному копродакшену.

Президент також висловив надію, що цей закон зробить Україну інвестиційно привабливою для потужних світових кіновиробників.

Напередодні ввечері, 30 вересня, КП "Київський метрополітен" повідомило, що актор побував у столичній підземці.

"Так, Том Круз у Києві. Де? Звичайно, в метро! Це все, що вам потрібно знати в цей вечір. Ми поважаємо приватність законослухняних пасажирів, які оплатили проїзд, тому вибачте, але без фото", - йдеться в повідомленні.

Однак відео про те, як голлівудська знаменитість проходить через турнікет, розмітив на своїй сторінці режисер Любомир Левицький.

Нагадаємо, раніше на форумі YES у Києві Зеленський зустрівся із зірками світового кіно і закликав світовий кінобізнес знімати фільми в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram