ГоловнаКультура

Сергію Лозниці вручили премію імені Довженка

Режисер отримав нагороду за фільм "Донбас".

Сергію Лозниці вручили премію імені Довженка
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 26 вересня, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вручив українському кінорежисерові Сергію Лозниці премію імені Олександра Довженка за створення ігрового, повнометражного фільму "Донбас". Про це повідомляє Держкіно.

"Сергій Лозниця знімає кіно потужного змісту - це велика відповідальність і великий дар. Ми зробимо все можливе, щоб таким художникам надавати можливість творити і реалізовуватися", - зазначив Бородянський.

Своєю чергою Лозниця подякував знімальній команді "Донбасу" і зазначив, що за свою 24-річну кінодіяльність він зняв 25 фільмів, але це перший фільм режисера, який було знято за підтримки Держкіно. "Це стало можливим завдяки тим змінам, які відбулися в українській кіноіндустрії за останні п'ять років", - наголосив Сергій Лозниця.

Нагадаємо, премія імені Олександра Довженка - це державна нагорода за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва. Премія заснована з нагоди 100-річчя від дня народження Олександра Довженка.

Сергій Лозниця увійшов до складу журі основного конкурсу міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, який відбудеться цього року 54-й раз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram