ГоловнаКультура

Сербський актор, який отримав медаль від Путіна, заявив про заборону в'їзду в Україну

Заборона пов'язана з відвідуванням окупованого Росією Криму.

Сербський актор, який отримав медаль від Путіна, заявив про заборону в'їзду в Україну
Милош Бикович
Фото: Радио Свобода

Сербський актор Мілош Бикович, який знімався в російських фільмах і отримував нагороду від президента Росії Володимира Путіна, заявляє, що йому заборонили в'їзд в Україну. У той же час як повідомив Бикович Радіо Свобода, офіційно йому про це ще не повідомляли.

Актор додав, що про заборону дізнався випадково на сайті "Миротворець" і що вона, "ймовірно, пов'язана з його перебуванням в Криму", анексованим Росією. Про те, на який термін йому заборонили в'їзд, актор не уточнив.

Офіційно йому можуть оголосити про цю заборону, коли він спробує приїхати в Україну.

"Я дізнався про це, бажаючи зробити спільну продукцію з Україною. Через своїх колег почав переговори, і в один момент вони прислали мені електронного листа, в якому сказали, що мені заборонено в'їзд і вони не можуть співпрацювати зі мною", - сказав актор.

Деякі сербські видання стверджують, що Бикович є власником компанії "Архангел", яка займається виробництвом фільмів в Росії.

Бикович є головним актором російсько-сербського фільму "Балканський кордон". У фільмі йдеться про те, що російські військові в 1999 році нібито провели операцію з метою захистити Косово від НАТО. Зйомки фільму, за повідомленням сербської преси, проходили в Росії, Сербії та на території анексованого Криму.

У листопаді 2018 року Мілош Бикович отримав "Медаль Пушкіна" від президента Росії Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram