ГоловнаКультура

Кабмін затвердив склад Ради державної підтримки кінематографії

Тепер Держкіно може оголосити новий конкурс кінопроектів.

Кабмін затвердив склад Ради державної підтримки кінематографії
Фото: www.ukrkino.com.ua

Кабінет Міністрів затвердив склад Ради державної підтримки кінематографії.

Документ зі складом Ради опубліковано на сайті Кабміну 1 квітня 2019 року, тоді як Розпорядження про створення такої ради датоване 6 березня 2019 року.

Так, до складу ради увійшли Людмила Горделадзе (ТОВ "Кіноман"), продюсер Віталій Докаленко, продюсер Андрій Дончик, директор кінотеатрів "Магнат" і "Boomer" Сергій Зленко, продюсер Максим Маган, режисер Аркадій Непиталюк, директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі і кінознавець Олександр Шпилюк.

Члени ради створюють експертні комісії, що рекомендують, які проекти має підтримувати держава, і погоджують зміни, які вносять у фільми і проекти, котрі отримали державне фінансування.

Відповідно до Закону України "Про державну підтримку кінематографії", у Раду повинні входити 9 осіб: по одній людині від Мінкульту і Держкіно і семеро - від професійної спільноти. Від Мінкульту делегували Андрія Халпахчі, від Держкіно - Аркадія Непиталюка.

У листопаді 2018 року конкурсна комісія вибрала сімох членів Ради, і одним з них став юрист Дмитро Гузій, якого не виявилося в списку, затвердженому урядом.

26 березня на своїй сторінці у фейсбуці Гузій написав, що відкликає свою кандидатуру в Раду, оскільки, за його словами, віце-прем'єр-міністр Степан Кубів не пропускав його кандидатуру у склад Ради.

Поки що невідомо, хто буде дев'ятим членом Ради державної підтримки кінематографії.

Тим часом глава Держкіно Пилип Іллєнко у своєму фейсбуці проанонсував оголошення невдовзі конкурсів на фінансування кінопроектів. Нагадаємо, останній, десятий, пітчинг Держкіно відбувся 2017 року. 2018 року пітчингу не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram