Ірпінські депутати відновлять спортивні майданчики у дворах міста

Цього року ми починаємо створювати в Ірпені нову мережу дворових спортивних об’єктів. Будемо відновлювати старі майданчики і будувати нові, щоб кожен мешканець Ірпеня отримав можливість тренуватися безкоштовно.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Раніше у кожному дворі біля багатоповерхових будинків були облаштовані дитячі ігрові майданчики і снаряди для занять спортом. Багато збереглося до сьогоднішнього дня, але вони вже занедбані і застарілі. Це не лише псує вигляд наших дворів, а й не відповідає стратегії розвитку «Ірпінь – місто здоров’я». Тому ми вирішили провести інвентаризацію спортивних об’єктів: протягом місяця депутати міської ради оглянуть території своїх округів, перевірять існуючі майданчики і визначать, які з них можна відновити, а які варто зовсім прибрати. Крім того, ми визначимо місця для облаштування нових спортивних об’єктів. Це можуть бути майданчики для гри в баскетбол або для занять воркаутом. Якщо немає достатнього місця для повноцінного спортивного майданчика, будемо встановлювати окремі спортивні снаряди. Кошти на реалізацію проекту виділимо з міського бюджету.

Нагадаю, що минулого року ми встановили в Ірпені 8 нових ігрових дитячих майданчиків. В Ірпінській дитячо-юнацькій спортивній школі відновили спортивний комплекс із футбольним, баскетбольним і волейбольним полями, тенісним та гімнастичним майданчиками. Завершуємо будівництво міського стадіону: з футбольним полем, двома тенісними кортами, біговими доріжками й тренажерним комплексом, який буде працювати і на комерційній основі, і за спеціальною соціальною програмою.

Тепер беремося за двори, щоб кожен мешканець Ірпеня мав можливість займатися спортом там, де йому зручно, а наші діти отримали здорову альтернативу комп’ютерним іграм.

В Європі вже давно переконалися, що великий спорт починається з двору. Спортивні центри у житлових районах особливо поширені у Франції. Спорт – це частина системи охорони здоров’я у світі. І я буду радий, якщо наші майданчики ніколи не будуть порожніми.

Незважаючи на всі заполітизовані події, які відбуваються в Приірпінні, ми не припиняємо працювати. Україна повинна розвиватися, ми почали цей процес з Ірпеня. У нас багато запланованих проектів, які розраховані не на популізм, а на результат.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram