ГоловнаБлогиБлог Станіслава Куценка

Якщо ви офіційно влаштовані на роботу, то

Кожна людина має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується, – це право нам гарантується статтею 43 Конституції України.

Фото: Макс Левин

Небезпека „тіньової” зайнятості, як і „тіньової” заробітної плати, полягає не тільки в тому, що бюджет недоотримує кошти у вигляді несплачених податків та відрахувань до Пенсійного фонду, а й у тому, що громадяни ризикують втратити право на пенсію, чи на її частину, адже при обчисленні пенсії враховується розмір зарплати, а для призначення пенсії за віком необхідно що найменше 15 років страхового стажу. Саме тому перед нами постійно постає питання детінізації зайнятості населення та легалізації заробітної плати. Державою здійснюються певні кроки в цьому напрямку. Однак соціальний захист сьогодні та пенсійне забезпечення в майбутньому залежить, перш за все, від свідомої громадянської позиції самих працюючих.

Тому я переконливо раджу працівникам, яким пропонують роботу без укладання трудового договору з оплатою праці «у конверті», перш, ніж погодитися на дану пропозицію, зважити всі переваги офіційного працевлаштування.

Перш за все, це – економічні та соціальні гарантії. Що це означає? Згідно з Кодексом законів про працю, після офіційного укладання трудового договору працівник користується такими правами, як:

право на гарантований розмір заробітної плати (у тому числі доплати, надбавки й заохочувальні виплати);

право на відпустку, у тому числі додаткову й без збереження зарплати, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами;

право на оплату лікарняного;

право на достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці;

право на скорочений робочий день, тиждень через шкідливі умови праці;

право не працювати у вихідний і святковий день;

право не залучатися до понаднормових робіт без бажання працівника; право на допомогу в зв’язку з безробіттям;

право на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань;

право на зарахування виробничого стажу; право на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості.

Заробітна плата офіційно працевлаштованого, про яку щомісячно та в повному обсязі звітує роботодавець, забезпечує працівника повним соціальним захистом, гарантованим державою. Період роботи зараховується в повному обсязі для стажу, який буде разом із розміром заробітної плати враховуватися при нарахуванні пенсії.

По-друге, це - трудові гарантії. Офіційне укладення трудового договору захищають найманого працівника у разі, якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати; відмовляється оплатити виконану роботу; не додержується інших своїх зобов’язань.

По-третє, це - можливість захисту законом прав та інтересів працівників та розгляду трудових спорів, що виникають між працівником та роботодавцем, у судовому порядку.

Тільки офіційно оформлена робота є гарантією соціального захисту найманих працівників, а для роботодавців – запорукою процвітання бізнесу. Витрачені кошти по утриманню легальних працівників – це отримані в подальшому доходи від прибуткової діяльності підтриємства. Адже тривалі трудові відносини, відсутність плинності кадрів та постійні працівники – це і є гучна та якісна реклама для будь-якої компанії.

Маю кілька порад, як не потрапити до рук недобросовісного роботодавця. В наш час багато людей шукають способи заробити. На великий жаль аферисти коритуються цим станом справ і намагаються шукати вигоду у цьому. Тож давайте розглянемо ознаки добросовісного роботодавця, щоб не потрапити у пастку під час пошуку роботи:

- роботодавець вказуватиме справжню назву підприємства чи установи, адже він цінує свою організацію і не буде нехтувати репутацією;

- є контактний телефон, бажано міський;

- в оголошенні вказується конкретна вакантна посада;

- роботодавець не приховує місця розташування організації та на співбесіду добросовісний роботодавець запрошуватиме тільки до офісу;

- є чіткі вимоги до кандидата;

- при зустрічі може надати точну інформацію про їх роботу, послуги та оплату праці і тд.

Перед початком виконання будь-якої роботи потрібно укласти трудовий договір. Він повинен складатися з пунктів, де:

• зазначається тривалість випробовувального терміну;

• фіксується сума заробітної плати;

• описується відповідальність сторін;

Договір друкується в двох екземплярах, обов’язково зазначаються реквізити сторін.

За кожного нелегального працівника згідно статті 265 Кодексу законів про працю передбачають накладення на роботодавців штрафних санкцій у розмірі 30 мінімальних заробітних плат (96 тисяч гривень) за кожного нелегально працюючого працівника.

Якщо роботодавець, як суб’єкт господарювання, провадить господарську діяльність без державної реєстрації, то це є порушенням статті 164 Кодексу України про адміністративні порушення, за яке передбачено штраф у розмірі 1000-2000 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 гривень).

Задумайтесь над своїм майбутнім уже зараз, подбайте про достойне життя сьогодні та про гідний розмір вашої майбутньої пенсії. Вимагайте від роботодавця нараховувати та виплачувати «білу» заробітну плату - прозоро та відкрито.

Станіслав Куценко Станіслав Куценко , юрист-експерт, доктор наук у галузі філософії права
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram