ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Врятуємо Андріївський – врятуємо Київ

Хоч я не корінний киянин, та коли я вперше, 22 роки тому, приїхав до столиці, одразу ж закохався в це місто і зрозумів, що воно мені рідне. Простий хлопець з села, не маючи ні житла, ні грошей, ні столичних знайомих, я часто любив вечорами ходити порожніми вулицями та будувати грандіозні плани на майбутнє.

Фото: censor.net.ua

Думаю, нікого не здивую тим, що найулюбленішим місцем у Києві був саме загадковий старовинний Поділ та Андріївський узвіз. У нього своя особлива енергетика, це ніби місто в місті, зі своєю власною історією та спогадами. Коли народилася моя доця Влада, ми з нею часто ходили на узвіз, ну і, звичайно, це стало і її улюбленим місцем. Я певен, що в кожного є своя «Андріївська історія».

На жаль, майбутнім поколінням нас буде не зрозуміти, права насолоджуватися історичною пам’яткою столиці їх позбавили ці корумповані держиморди. Щодня вони перетворюють Київ нібито в столицю майбутнього, при цьому нахабно нищать та намагаються стерти з пам’яті всю святу індивідуальність минулого.

Вчора ввечері пройшла акція по захисту Андріївського узвозу. Під приводом реконструкції вулиці було знесено 3 історичні будівлі, а на їхньому місці олігархи планують звести новий офісний центр. У всіх країнах світу шанують свою історію і оберігають пам’ятники архітектури, тільки в Україні владі на неї наплювати. Грабувати народ і руйнувати державу – ось головна функція наших владоможців, на більше вони не здатні. Програма «покращання життя вже сьогодні» насправді спрямована на докорінне винищення всього українського. Якщо ми хочемо і далі жити в УКРАЇНІ і бути УКРАЇНЦЯМИ, ми маємо разом приймати радикальні рішення і радикально змінювати ситуацію!

Я йду в мери Києва і, як обіцяв, зроблю Київ столицею світу, а Дубай, Нью-Йорк, Лондон, Париж і Москва не встигатимуть за темпами розвитку української столиці, тільки при цьому я збережу культурну та історичну спадщину. Старовинні будівлі та пам’ятники архітектури будуть реставровані, а не трансформовані в абсолютно інші.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram