ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

«Радикальний омбудсмен» захищає права українців ще до свого призначення

До понеділка 27 лютого збігає 20 денний термін висування кандидатів на посаду омбудсмена. Нагадаю, 7 лютого завершився термін повноважень на цій посаді Ніни Карпачової. Радикальна партія вирішила виснути свого кандидата.

Микола Гончаров
Фото: donbass.ua
Микола Гончаров

Уповноваженим з прав людини пропоную обрати відомого правозахисника, голову Донецької обласної організації всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль - Єдність» Миколу Гончарова.

Микола Гончаров з 1991 року інвалід 2 групи ЧАЕС. Не працює. Увесь час присвячує відстоюванню інтересів громадян, що постраждали внаслідок катастрофи. Каже, усіма силами намагається захищати інтереси людей, які внаслідок аварії на ЧАЕС стали інвалідами, від того свавілля, що чинить нинішня влада, та коїла попередня. Микола Гончаров став ініціатором та учасником сотень судових справ по захисту прав чорнобильців. Доходило навіть до Верховного та Конституційного Судів України. Саме він та його колеги допомагали готувати документи по знаменитій справі Рити Стешиної, яку у 2000 році розглядав Конституційний Суд. Завдяки виграній справі біля 30 тисячам українців, що працювали на забруднених територіях у перші дні після аварії, вдалося поновити статус ліквідаторів і отримати належну соціальну допомогу.

«Якщо мене призначать на цю посаду, головною задачею для мене буде зробити Україну правовою державою, в плані дотримання на всій її території Законів та Конституції України. По всіх напрямках, не обираючи пріоритетних», - каже Микола Гончаров. І я йому вірю.

Ця людина, не маючи навіть юридичної освіти, змогла відстояти інтереси десятків тисяч простих громадян. Як видно, для відстоювання народу, боротьби за справедливість і правду головне не диплом, а щире прагнення, вболівання і моральні сила та стійкість. Якщо нашу кандидатуру підтримають і Гончаров стане омбудсменом, отримає державні важелі для своєї роботи, українці можуть бути певні, що їх інтереси захищатимуть відчайдушно і на найвищому рівні.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram