Феномен 4700 поправок

Верховна Рада продовжила розгляд поправок до законопроекту 6232. Документ вносить зміни до Господарського, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства та інших.

До законопроекту було подано 4700 поправок, у вівторок депутати розглянули трохи більше тисячі, жодну не було прийнято. Фактично за три дні було розглянуто 2353 правок.

Фото: Макс Требухов

На думку ЄвроОптимістки Олени Сотник, безпрецедентна кількість поправок пов'язана з порушенням законодавства Президентом при оформленні та поданні законопроекту, який містить 4 процесуальні кодекси та зміни до 20 інших законів.”Більш глибока, професійна та довготривала робота профільного комітету могла значно зменшити час розгляду поправок в залі, але через поспіх та поверхневість всі хороші поправки відкинуті, через що депутати змушені захищати свою позицію публічно в залі!”, - зазначила вона.

Однак, депутатка зберігає оптимізм, наголосивши на тому, що готовність Голови Парламенту йти по повній процедурі відновлює надію на повернення часів, коли Парламент суворо дотримувався норм Регламенту Верховоної Ради.

ЄвроОптиміст Леонід Ємець до існуючої проблеми підійшов з практичної точки зору. Він впевнений, що погані законопроекти мають бути виправлені, а велика кількість правок - це робота на результат. “Проблема полягає у тому, що допоки ми не змінимо закон про вибори, в Парламенті буде максимум - 50 депутатів, які читають законопроекти і вносять правки, і максимум - 150, які дисципліновано ходять на засідання”.

Тож, далі буде, попереду - розгляд ще 2347 поправок.

Міжфракційне об'єднання «ЄвроОптимісти» Міжфракційне об'єднання «ЄвроОптимісти» , Об’єднання депутатів Верховної Ради із фракцій «Батьківщина», «БПП», «Народний фронт», «Самопоміч» та позафракційних
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram