Змагання на фоні опалювального сезону

«Міністерство енергетики зірвало виконання декількох пунктів розпорядження про підготовку до осінньо-зимового періоду. Насамперед йдеться про накопичення вугілля», - заявив А.Яценюк, прем’єр-міністр України 14 вересня 2015 року. На другий день це заперечив Міністр енергетики і вугільної промисловості В.Демчишин на брифінгу для ЗМІ.

Фото: www.dtek.com

І та, й інша інформації, на жаль, не спростували страху українських громадян перед зимою, яка наступає. Хоча заради справедливості треба зауважити, що міністр В.Демчишин був переконливішим. Насправді час покаже те, як люди переживуть найближчий опалювальний сезон, - у комфорті з світлом, чи в холоді і без світла. Очевидно, що багато залежатиме від того, якою буде зима – холодна чи тепла, як у минулому році.

З іншого боку, з обох виступів зрозуміло, дві речі: на жаль, ні уряд, ані Міністерство за останній рік нічого стратегічного не зробили, аби у майбутньому позбутися енергетичної залежності від Росії; гроші на закупівлю вугілля були виділені не зимою-весною цього року, а занадто пізно, щоб укласти вигідні контракти.

Не озброєним оком ще раз показано, що між прем’єром і міністром є, м’яко-кажучи, складні особисті стосунки, від яких може постраждати вся держава. І не так важливо чи це вірно артикулював віце-прем’єр-міністр В.Вощевський 15 вересня у ВРУ, чи ні.

Очевидно, що згадана ситуація черговий раз засвідчує боротьбу двох правлячих сил в Україні. А заложником є український народ.

Очевидно також, що в обох випадках і прем’р, і міністр «підставлені». Без виявлення винних, або їх нейтралізації Україна не розвиватиметься, а буде знаходитися в стагнації. А найпростіше нейтралізувати – це радикально змінити систему управління.

Богдан Соколовский Богдан Соколовский , Экс-уполномоченный Президента Украины по международным вопросам энергетической безопасности Богдан Соколовский
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram