ГоловнаЕкономікаДержава

Устаткування в теплогенерації зношене на 95%, - Бутенко

ДТЕК узяв на себе навантаження влітку через відсутність палива на Центренерго і через проблеми з атомною енергетикою.

Устаткування в теплогенерації зношене на 95%, - Бутенко
Виталий Бутенко
Фото: Макс Левин

Устаткування в теплоенергетиці гостро потребує оновлення, вважає Віталій Бутенко, директор з комерційної діяльності ДТЕК Енерго. Про це він сказав на VI Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Питання технічного стану обладнання теж існує, хоча воно не таке цікавий для обговорення в соціальних мережах. Цього літа через критичну ситуацію ТЕС ДТЕК взяли на себе велике навантаження - через відсутність палива на Центренерго і проблеми "атомки"... Ми були змушені перенести ремонти на пізніше, що внесло свої корективи в нашу роботу", - сказав Бутенко.

За його словами, якщо у випадку з атомною енергетикою ремонти можна відсувати, то "парковий ресурс теплогенерації на 95% вичерпано".

Віталій Бутенко також висловив обережний оптимізм з приводу того, що ДТЕК зможе забезпечити свої потужності вугіллям.

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України, чиї підприємства ефективно працюють у сферах видобутку та збагачення вугілля, а також на ринках генерації та постачання електроенергії. Велика частина видобутого вугілля ДТЕК збагачується на власних фабриках і постачається переважно на підприємства генерувального сегмента ДТЕК. Частина вугілля експортується. Вироблена ТЕС електроенергія постачається на гуртовий ринок електроенергії України, де ДТЕК виступає одним з ключових операторів.

Нагадаємо, Віталій Бутенко заявив про розбалансованість енергоринку протягом останніх двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram