ГоловнаСвіт

Боррель наступного тижня планує відвідати Китай

"Ми очікуємо, що постійний член Радбезу ООН має виступати на захист заснованого на правилах світопорядку. І Китай несе моральний обов'язок у тому, щоб сприяти справедливому миру".

Боррель наступного тижня планує відвідати Китай
Фото: EPA/UPG

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель наступного тижня планує вирушити до Китаю.

Про це він заявив під час преспідходу в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

Боррель нагадав, що в березні прем'єр Іспанії Педро Санчес відвідав Пекін, а цього тижня до Китаю вирушив президент Франції Еммануель Макрон і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Я поїду наступного тижня також", - сказав він.

За словами Борреля, ЄС дає чітко зрозуміти Китаю, що позиція Пекіна щодо дій Росії в Україні "визначить якість наших відносин". Він також додав, що під час переговорів із держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Брюсселі він обговорив роль Китаю в контексті війни Росії в Україні.

"Ми очікуємо, що постійний член РБ ООН має виступати на захист заснованого на правилах світопорядку. І Китай несе моральний обов'язок у тому, щоб сприяти справедливому миру", - наголосив Боррель.

Нагадаємо, раніше Боррель заявив, що лідер Китаю Сі Цзіньпін під час нещодавньої поїздки до Росії чітко дав зрозуміти Володимиру Путіну, що не слід розгортати атомну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram