ГоловнаСвіт

Франція почала перевозити хворих з коронавірусом на швидкісних поїздах

"Важких" пацієнтів відправляють в менш уражені епідемією регіони.

Франція першою в Європі почала евакуювати важкохворих пацієнтів з коронавірусом швидкісними поїздами, укомплектованими мобільними відділеннями швидкої допомоги.

Про це повідомляє телеканал France 24.

Перших пацієнтів переносили на носилках в один із високошвидкісних поїздів TGV у Франції, де їх ліжка прив'язували до спеціальних платформ, розташованих на сидіннях пасажирів.

Повідомляється, що кожен вагон може вмістити чотирьох пацієнтів. Простір обладнано як відділення невідкладної допомоги, включно з вентиляторами і кисневими балонами. Кожен вагон обслуговують шестеро медичних працівників.

Такий потяг може перевозити орієнтовно 50 людей - пацієнтів і медперсонал. Водночас потяг розганяє швидкість до 298 км/год.

Фото: france24.com

Ключова ідея, як дізнався France 24, полягає в тому, щоби перевезти якомога більше складних пацієнтів із найбільш ураженої коронавірусом східної частини Франції в західну.

Коронавірус забрав життя понад 1300 людей у Франції, де зареєстровано понад 25 000 підтверджених випадків зараження. Майже половина смертей зафіксована в східному регіоні, в який входять Страсбург, Реймс і Мец.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram