ГоловнаСвіт

Голова МЗС Австрії назвав безперспективними спроби Росії скасувати санкції на тлі коронавірусу

Кулеба і Шалленберг провели телефонну розмову.

Голова МЗС Австрії назвав безперспективними спроби Росії скасувати санкції на тлі коронавірусу
Дмитрий Кулеба провел телефонный разговор с главой МИД Австрии
Фото: mfa.gov.ua

Федеральний міністр з питань Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії Александер Шалленберг вважає, що Росія не зможе домогтися скасування санкцій на тлі пандемії коронавірусу.

Про це повідомляють на сайті МЗС України.

"Спроби Росії скасувати санкції через коронавірус є безперспективними", - сказав Шалленберг під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Співрозмовники констатували єдність позицій щодо необхідності збереження санкцій міжнародного співтовариства як відповіді на агресивні дії Росії і порушення Москвою норм міжнародного права.

"Важливо, коли країни-партнери мають спільне бачення не тільки минулого, а й сьогодення", - зазначив Кулеба.

Також Кулеба і Шалленберг домовилися, що австрійська влада з розумінням поставиться до важких обставин українців, чий термін перебування в Австрії може бути перевищений через карантин.

Голова МЗС Австрії, своєю чергою, подякував за допомогу в поверненні громадян з України рейсами українських авіакомпаній.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Королівства Данія Єппе Кофодом. Сторони обговорили питання боротьби з коронавірусом, допомогу українцям, які залишаються в Данії. Також Кулеба звернув увагу на спроби Росії маніпулювати пандемією COVID-19 для зняття санкцій.

26 березня на онлайн-нараді лідерів країн "Великої двадцятки" президент РФ Володимир Путін запропонував відмовитися від міжнародних санкцій "для взаємних поставок медикаментів, продовольства, обладнання та технологій".

Перед самітом генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав лідерів G20 до зняття санкцій, які перешкоджають постачанню продовольства і медичної допомоги в різні країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram