ГоловнаСвіт

США пред'явили Маудро обвинувачення в наркоторгівлі

За допомогу в його затриманні оголошена нагорода 15 млн доларів.

США пред'явили Маудро обвинувачення в наркоторгівлі
Фото: EPA/UPG

Влада США висунула обвинувачення президенту Венесуели Ніколасу Мадуро і 14 його соратникам в контрабанді наркотиків і пообіцяла багатомільйонну нагороду за інформацію, яка дозволить їх затримати або посадити за ґрати.

Про це пише Bloomberg.

За інформацію про Мадуро США пропонують до 15 млн доларів, за віцепрезидента Діосдадо Кабельйо - 10 млн доларів. Обвинувачення пред'явлені також міністру оборони Венесуели і голові верховного суду.

"Поки народ Венесуели страждає, ця кліка набиває кишені грошима від наркотиків і корупційних операцій", - заявив на пресконференції в четвер генеральний прокурор США Вільям Барр.

За його словами, влада Венесуели допомагає колумбійському екстремістському угрупованню ФАРК, що намагається "залити США кокаїном". У США заявили, що режим Мадуро дозволяє ФАРК перевозити наркотики через свою територію. "За нашими оцінками, цими маршрутами з Венесуели відправляється від 200 до 250 тонн кокаїну", - заявив Барр. Це еквівалентно 30 мільйонам смертельних доз наркотику.

Обвинувачення проти Мадуро загрожують йому позбавленням волі мінімум на 50 років.

Нагадаємо, що США вважають главою Венесуели не Мадуро, а лідера опозиції Хуана Гуайдо. На початку 2019 року після тривалих антиурядових мітингів Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом. Його легітимність визнали США, а також більшість країн Європи та Латинської Америки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram